Місячник правових знань

З метою попередження негативних проявів серед неповнолітніх, підвищення рівня правової освіти широких верств населення, роз’яснення норм чинного законодавства в засобах масової інформації, виховання учнівської молоді в дусі поваги до права в період з 05.11.2018 року по 30.11.2018 року у школі було проведено місячник правового виховання.

З метою якісного проведення тематичного місячника було підготовлено план заходів, закріплених відповідним наказом по школі. Розпочався місячник правового виховання загальношкільною лінійкою «Закон і совість», де учнів школи ознайомили з планом його проведення.

Протягом місячника організовувалися загальношкільні лінійки з питань відвідування учнями школи, запізнень на уроки та дотримання внутрішньошкільного режиму школи. Класними керівниками 1-11 класів проведено бесіди з дітьми та батьками щодо попередження дитячого травматизму та обов’язкового отримання повної загальної середньої освіти.

Учні 2-6 класів під керівництвом уч.образотворчого мистецтва Брижахи Н.Ф. взяли участь у виставці малюнків «Наші права та обов’язки», а школярі 7-11 класів підготували стінні газети «Я маю право на …»

Згідно із планом проведення тематичного місячника класними керівниками були проведені години спілкування «Я – учень школи. Чи знаю я свої обов’язки» (1-2 класи), «Кожна дитина має право на щасливе дитинство» (3-4 класи), «Свої права ти добре знай, їх шануй і захищай» (5-8 класи), «Права учнів у школі та суспільстві» (9 клас), «Там, де права, там і відповідальність» (10-11 класи).

Психолог школи Решетченко Т.С. організувала тематичну акцію з поширеням буклетів «Правова відповідальність підлітків, провела для учнів 5-11 класів годину спілкування «Сьогодні ми діти, а завтра – громадяни України».

Педагог-організатор В.В.Шинкарчук підготувала круглий стіл «Толерантність людини – найважливіша умова миру і злагоди в сім’ї» (10-11кл.).

Традиційно бібліотекарем школи Павлинською Л.П. було організовано виставку тематичної літератури в приміщенні шкільної бібліотеки: «Це повинен знати кожний».

Завершився місячник правовиховних знань загальношкільною лінійкою, де були підведені підсумки.

Кiлькiсть переглядiв: 296

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.