Місячник правових знань

У школі з 06.11.2017р. по 30.11.2017р. було проведено Місячник правових знань.

Система правової освіти та виховання у школі складає взаємопов’язаний процес формування правових знань, виховання і профілактичної роботи. Формування правових знань вчителі здійснюють як у позакласній роботі, так і на уроках правознавства у 9 та 10 класах (учитель Міхно С.І.).

Протягом Місячника діяли виставки стінгазет «Права дітей», плакатів «Я маю права та обов’язки», бюлетенів «Права і обов’язки учнів».

/Files/images/novini/2017-18nr/listopad/пр2.JPG

Педагогом-організатором Шинкарчук В.В. проведені година спілкування «Я маю право, кожна людина має право» (8-9кл.), вікторина «Чи знаю я свої права» (5-7кл.), відверта розмова «Як не потрапити на гачок» (9-11кл.).

/Files/images/novini/2017-18nr/listopad/пр3.JPG

Для учнів 5-8 класів відбувся конкурс «Юні знавці права» (педагог-організатор Решетченко Т.С.), під час якого вони мали можливість продемонструвати свої знання з права та позмагатися за перемогу. Фортуна посміхнулася восьмикласникам. Учні 1-4 класів стали учасниками «Казкової правознавчої подорожі». Вони переглянули відооролик про права і обов’язки дітей, обговорили його, ознайомилися із тематичними ілюстраціями.

/Files/images/novini/2017-18nr/listopad/пр4.JPG

Уч. Коваленком І.О. для учнів 7-10 класів проведено кл.годину «Твої права та обов’язки у мережі інтернет». Учні з цікавістю переглянули презентацію про права користувачів всесвітньої мережі. У форматі «запитання – відповідь» школярі дізналися про авторське право на мультимедійні продукти, основні їх порушення, такі як піратство і плагіат та основні шляхи захисту від недобросовісних юзерів. Отримані знання сприятимуть формуванню медіакультури та медіаграмотності учнів.

/Files/images/novini/2017-18nr/listopad/пр5.JPG

Учні 6-7 класів під час правового тренінгу (уч. Москівець Л.П.) ознайомилися із правами, що гарантуються законом та обговорили презентацію «Права і обов’язки школярів».

/Files/images/novini/2017-18nr/listopad/пр7.JPG

Уч. правознавства Міхно С.І та кл.кер. 11 класу Гнида В.В. привертали увагу старшокласників до питання насилля засобами Інтернет, до пошуку виходу із небезпечних ситуацій (година спілкування «Кібербулінг»).

/Files/images/novini/2017-18nr/listopad/пр6.JPG

П’ятикласники під час години спілкування розглядали права та свободи людини і громадянина (уч. Вовк В.І.).

/Files/images/novini/2017-18nr/listopad/пр8.JPG

Молодші школярі мали змогу стати учасниками круглого столу «Мої права та обов’язки» (уч. Срібна С.В.), усного журналу «Права дитини» (Брижаха Н.Ф.), правового рингу «Знай свої права, дитино» (Бойко Н.О.), години спілкування «Я маю право… кожна людина має права» (Терещенко І.Г.).

Заступником директора школи з навчально-виховної роботи Боднею Н.М.поновлено матеріали стенду «Право і діти».

Проведено засідання комісії по правовому вихованню. Бібліотекарем Павлинською Л.П. оформлено виставку літератури з означеного питання.

Кiлькiсть переглядiв: 274

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.